Ο Σύλλογος Μαιών και Μαιευτών Περιφέρειας Εφετείου Ναυπλίου είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 με τότε Βασιλικό Διάταγμα.
Πρόκειται για επιστημονικό σύλλογο, στον οποίο υπάγονται Μαίες και Μαιευτές που εργάζονται στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είναι επταμελές και προκύπτει μετά από εκλογική διαδικασία των μελών του ΣΕΜΜ Ναυπλίου, στην οποία μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του, εκτός των συνταξιοδοτημένων. Οι εκλογές γίνονται ανά τρία έτη.
Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε προκειμένου να παράσχει online ενημέρωση σε Μαίες και Μαιευτές γύρω από θέματα που άπτονται της επιστημονικής τους ιδιότητας, όπως ενημέρωση για το τι είναι οι ΣΕΜΜ, ποιές οι υποχρεώσεις των μελών απέναντί τους, πως μπορεί το μέλος να έρθει σε επικοινωνία με αυτούς, ποιά είναι τα καθήκοντα όλων των συναδέλφων, τι ορίζει η Νομοθεσία για αυτά, ποιές κινήσεις γίνονται ή θα γίνουν στο μέλλον για την αναβάθμιση του κλάδου και άλλα. Ο σκοπός της ύπαρξης του ιστολογίου όμως είναι πολλαπλός, καθώς αποφασίσαμε να λειτουργήσει και ως πηγή ενημέρωσης της μητέρας, μέλλουσας ή ήδη, γύρω από ζητήματα που αφορούν στην υγεία τη δική της, του μωρού και της οικογένειάς της γενικότερα, μιας και η τεκνοποίηση είναι μεν μια προσωπική υπόθεση (αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση) αλλά παράλληλα αποτελεί και ένα ευρύτερο φαινόμενο που επιδρά στην κοινωνία με πολλούς τρόπους.
Στην προσπάθεια αυτή καμία προσφορά δεν περισσεύει. Θα χρειαστεί η προσφορά όλων, μεγάλη ή μικρή δεν έχει σημασία. Επιθυμούμε τη συμμετοχή όσων το δυνατό περισσότερων συναδέλφων μέσω του απλού σχολιασμού ή ακόμη και της αρθρογραφίας τους, στων οποίων τη διάθεση βρισκόμαστε πάντα.

Advertisements

2 responses »

 1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΑ λέει:

  Ονομάζομαι Βασιλειαδου Δήμητρα,είμαι μαία στην θεσ/νικη. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητηρια μου για την ενημέρωση της σελίδας σας και για την δομή της. Δυστυχώς ο συλλογος εδω δεν καταφερε να κανει μια αξιόλογη ιστοσελίδα μέχρι και σήμερα.Νιώθω άβολα που το λέω αλλα έτσι είναι.Θαυμάζω κάθε νέα προσπάθεια για συνέχεια του έργου μας και σε επίπεδο τεχνολογίας . Ευελπιστώ να ακολουθησουμε το παράδειγμά σας. Θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω και από κοντα.Ισως να καταφέρω να έρθω σε κάποια από τα επιμορφωτικά σεμινάρια ή και ημερίδες που οργανώνετε.
  ΦΙΛΙΚΑ

 2. Ο/Η semnau λέει:

  Κυρία Βασιλειάδου, σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, τα οποία είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα για να αποτελέσουν μοχλό ώθησης για όλους εμάς ώστε να εργαζόμαστε ακόμα περισσότερο για το κοινό όφελος.
  Γνωρίζετε βεβαίως ότι υπάρχει και η ιστοσελίδα που είναι κοινή για όλους τους Συλλόγους μας.
  Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε σε κάποια εκδήλωσή μας (ή δική σας) και μας συγχωρείτε για την καθυστερημένη απάντηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s