Την Κυριακή 9 Μαϊου 2010 ο Σύλλογος Μαιών Μαιευτών Ναυπλίου και Μαίες από το νομό Μεσσηνίας μοίρασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το μητρικό θηλασμό, το φυσικό τοκετό, την αντισύλληψη την αποφυγή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και την πρόληψη.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν σημαντική και το ενδιαφέρον του μεγάλο καθώς όλες οι ηλικιακές ομάδες είχαν κάτι να διαβάσουν στα φυλλάδια που μοιράζονταν αλλά και απορίες να θέσουν στους συναδέλφους. Ακόμα και στους μικρούς μας φίλους δόθηκε να ζωγραφίσουν σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου αποδεικνύουν την ανάγκη που έχει να ενημερωθεί υπεύθυνα για τα θέματα που τον απασχολούν. Οι συνάδελφοι ανακοίνωναν την ιδιότητά τους κάθε φορά που επικοινωνούσαν με τον κόσμο. Δύο τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής κάλυψαν στιγμιότυπα και τους παραχωρήθηκαν δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΜΝ και της Προϊσταμένης της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Με μία ακόμη εκδήλωση στο ενεργητικό μας, ο πληθυσμός της περιοχής ευθύνης μας αρχίζει και μας γνωρίζει, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικοί σταθμοί φιλοξενούν τις δράσεις μας και η παρουσία μας γίνεται αισθητή. Όλο αυτό όμως δεν γίνεται για λόγους προβολής αλλά γιατί τιμούμε την αποστολή που μας έχει ανατεθεί, την προάσπιση της υγείας της γυναίκας, του παιδιού και της οικογένειας. Μέσα από αυτές τις δράσεις ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ποιά είναι η Μαία και ο Μαιευτής και ποιός είναι ο ρόλος τους, που συχνά έχει παρεξηγηθεί και – δυστυχώς – υποτιμηθεί.
Θα ήθελα εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΜ Ναυπλίου να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τις Μαίες της περιοχής για την ενεργό συμμετοχή τους στη διοργάνωση αυτή, που αποτέλεσε δική τους ιδέα και υλοποιήθηκε χάρη στη δική τους κινητοποίηση και τη συμπεράσταση του Συλλόγου μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s