Αγαπητοί συνάδελφοι,

η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου λήγει το Φεβρουάριο του 2011, δηλαδή σε τέσσερις μήνες από σήμερα, οπότε και θα συμπληρωθεί η τριετής διάρκεια της θητείας που ορίζει ο Νόμος και βάση αυτού θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει έως το 2013.
Η διαδικασία των εκλογών διέπεται από το ιδρυτικό διάταγμα του 1955 και από τις συμπληρωματικές διατάξεις των επόμενων χρόνων, τα οποία θα αναρτηθούν και θα κοινοποιηθούν στους συναδέλφους σε ύστερο χρόνο.
Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία προβαίνουμε σε αυτή την ανακοίνωση ώστε όποιος και όποια συνάδελφος επιθυμούν, να σκεφτούν στο προσεχές διάστημα την πιθανότητα να θέσουν υποψηφιότητα, όπως ο Νόμος ορίζει, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το παρόν ΔΣ εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, συνάδελφοι που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή θα εργάζονται κατά την ημερομηνία των εκλογών, να μπορέσουν να διευκολυνθούν ώστε να ψηφίσουν, οπότε το προσεχές διάστημα:

  1. τα μέλη καλούνται να σκεφτούν την πιθανότητα υποψηφιότητάς τους
  2. θα κοινοποιηθούν τόσο μέσω του site όσο και με αποστολή εγγράφων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας η νομοθεσία γύρω από τις εκλογές και θα εξηγείται η διαδικασία με την οποία όποια Μαία ή Μαιευτής ενδιαφέρονται θα καταθέσουν την υποψηφιότητά τους
  3. θα καταρτιστεί βάσει των ανωτέρω το ψηφοδέλτιο και θα οριστεί ημερομηνία των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι οι Σύλλογοι Μαιών δεν είναι συνδικαλιστικοί και ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιο δεν έχει κομματικό χαρακτήρα καθώς οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν σε αυτό δεν θα έχουν οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική υποστήριξη. Η ανακοίνωση των εκλογών και του ψηφοδελτίου, θα ανακοινωθεί και μέσω του «Ελευθώ»
  4. υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή τόσο στις εκλογές ως υποψήφιος αλλά και ως ψηφοφόρος, το μέλος πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στον ΣΕΜΜ Ναυπλίου και να έχει τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμμότητες τουλάχιστον για ένα διάστημα, το οποίο και θα καθοριστεί σε σχετικό συμβούλιο
  5. Το ΔΣ αποτελείται από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ταμία και αναπληρωματικά μέλη, αριθμητικά ανάλογα προς το συνολικό αριθμό μελών του ΣΕΜΜ Ναυπλίου. Επίσης υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για την εκλογή των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Ο αριθμός των αναπληρωματικών μελών και του Πειθαρχικού θα καθοριστεί σε μέλλοντα χρόνο και θα σας κοινοποιηθεί.
  6. Συνταξιοδοτηθέντες συνάδελφοι οι οποίοι παραμένουν ενεργά μέλη, έχουν δικαίωμα ψήφου.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες πριν την αποστολή των σχετικών εγγράφων, μπορεί να επικοινωνεί με το Σύλλογο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s