Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία της ελληνικής ψυχοπροφυλακτικής εταιρείας, η οποία είναι επιστημονική – αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία κατά τα άρθρα 741 – 784 του Αστικού Κώδικα. Η εταιρεία στεγάζεται στα γραφεία του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Αθηνών. Μέλη της εταιρείας μπορούν να είναι μόνο μαιευτήρες και μαίες – μαιευτές, ανεξάρτητα του εάν υπηρετούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
Ο σκοπός της εταιρείας είναι καθαρά επιστημονικός και κοινωνικός. Αποβλέπει στη βελτίωση και ανύψωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών ιατρικής και μαιευτικής φροντίδας κατά την περιγεννητική περίοδο, στην προστασία της μητρότητας και στην ορθή εφαρμογή και διάδοση μεθόδων φυσικού τοκετού. Για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού η εταιρεία θα συνεργάζεται με οργανισμούς, ερευνητικά κι επιστημονικά κέντρα ή νομικά πρόσωπα που επιδιώκουν αντίστοιχους σκοπούς. Θα διοργανώνει συνέδρια, εκθέσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις και σεμινάρια, θα εκδίδει παντός είδους δελτία, έντυπα, περιοδικά και βιβλία. Θα συνεργάζεται με άλλους επιστημονικούς κι εκπαιδευτικούς φορείς είτε του Δημοσίου είτε Ιδιωτικού δικαίου, της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Θα οργανώνει, θα προωθεί, θα ενισχύει και θα χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την ιατρική και μαιευτική φροντίδα, καθώς και τα κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία εγκύου/εμβρύου, μητέρας/νεογνού.
Μέλη της εταιρείας μπορούν να γίνουν μαιευτήρες και μαίες/μαιευτές με αίτησή τους, η οποία θα συνοδεύεται από δύο εισηγήσεις-προτάσεις δύο ενεργών μελών της εταιρείας. Τα υποψήφια μέλη μπορούν να παίρνουν τα έντυπα από τα γραφεία του ΣΕΜΜΑ και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ρεβέκκα Τραγέα, Αντιπρόεδρος: Καλλιόπη Μάλφα, Γραμματέας: Γεωργία Κοβάνη, Οικονομική Διεύθυνση: Περμανθία Πανανή, Επιστημονική Διεύθυνση: Αγγελική Αντωνάκου, Αναπληρωματικό μέλος: Ουρανία Νικολοπούλου

Advertisements

2 responses »

 1. Ο/Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ λέει:

  ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ !!!!!!!
  ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ..
  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΜΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΓΝΑ (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ)

 2. Ο/Η semnau λέει:

  Κυρία Αρβανιτίδου, σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια. Θα ηθελα να σας πω οτι οι περιφερειακοι συλλογοι δουλευουμε πολυ εντονα, δεδομενων και των ιδιαιτερων συνθηκων της περιφερειας, ωστε αφενος να αποτελεσουμε συνδετικο κρικο μεταξυ των συναδελφων και αφετερου, ολοι μαζι, να προωθησουμε την επιστημη μας.
  Πιστευω οτι με τη συσπειρωση των Μαιων/Μαιευτων γυρω απο τους συλλογους μας, εχουμε πολλα ακομα να προσφερουμε στην κοινωνια, οπως αιωνες τωρα και ακομα περισσοτερο στην εποχη αυτη με τις τοσες δυσκολιες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s