Η Διεθνής Συνομοσπονδία Μαιών (International Confederation of Midwives – ICM) διοργανώνει κάθε 3 χρόνια Παγκόσμιο Συνέδριο με επίκαιρα θέματα που απασχολούν Μαίες και Μαιευτές σε όλο τον κόσμο. Το προσεχές Παγκόσμιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Ιουνίου 2011 στο Durban της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης.
Τα θέματα που κυρίως θα συζητηθούν είναι οι «Πέντε μεγάλοι στόχοι της χιλιετίας» που έχουν θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Ενωμένα Έθνη, όπως η εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, η εξασφάλιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους, η εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, η μείωση της θνησιμότητας παιδιών κάτω από 5 έτη, η ελάττωση των θανάτων από AIDS και άλλες ασθένειες. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην παγκοσμιοποίηση, τις ανάγκες των γυναικών και των συντρόφων τους, την ενίσχυση της φροντίδας της οικογένειας, την ενδυνάμωση κι ενίσχυση των Μαιών – Μαιευτών, της μαιευτικής πρακτικής, της κουλτούρας και των παραδόσεων.
Το 30 συνέδριο θα γίνει στην Πράγα της Τσεχίας το 2014 ενώ για το 31ο συνέδριο του 2017 θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία για τη χώρα που θα το αναλάβει, μετά τις υποψηφιότητες που θα τεθούν στο συνέδριο του Durban.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενημερωθούν για τη συμμετοχή, τα εισιτήρια και τις κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία μπορούν να επισκέπτονται το site του συνεδρίου στη διεύθυνση http://www.midwives2011.org ή να απευθύνονται στα γραφεία του ΣΕΜΜ Αθηνών στα τηλέφωνα 210-6429675 και στον ΣΕΜΜ Ναυπλίου στο τηλέφωνο 2752098151

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s