Την Κυριακή, 8 Μαϊου 2011, ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Αθήνας διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας και τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας της μητέρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του μουσείου της Βραυρώνας, στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Αρτέμιδας, λόγω του ότι η συγκεκριμένη θεότητα λατρεύτηκε ως προστάτιδα της μητρότητας και των παιδιών.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του ΣΕΜΜΑ κ. Πανανή, η οποία καλωσόρισε τους παρεβρισκόμενους, μίλησε για τη Μαία και το Μαιευτή, τη μητρότητα και ανέγνωσε το χαιρετισμό που απηυθυνε η Αναπληρώτρια Υπυργός Εξωτερικών κ. Ξενογιαννακοπούλου.
Η Γραμματέας του ΣΕΜΜΑ κ. Κοβάνη μίλησε για την Αρτέμιδα και την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου, εξηγώντας τους λόγους που η διοργάνωση επιλέχθηκε να γίνει στο συγκεκριμένο τόπο.
Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Προέδρου του ΣΕΜΜ Ναυπλίου κ. Μώρου, ο οποίος εκπροσώπησε το Σύλλογό μας και μίλησε για τη φιλοσοφία της μητρότητας και του τοκετού.
Στη συνέχεια έγινε περιήγηση των παρεβρισκόμενων στα εκθέματα του μουσείου και ακολούθησε περίπατος διαμέσου του υδροβιότοπου προς το ιερό της Αρτέμιδας, όπου και κατατέθηκε στεφάνι προς τιμή όλων των ελληνίδων μητέρων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το λόγο έλαβαν διάφορες Μαίες που μίλησαν για τη μαιευτική και τη μητρότητα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά κεράσματος εκ μέρους του ΣΕΜΜΑ. Προσφέρθηκαν συμβολικά άνθη σε όλες τις μητέρες που παραβρέθηκαν με τα μωρά τους και μικρά δώρα στα παιδιά.
Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί στο προσεχές παγκόσμιο συνέδριο στο Durban της Νότιας Αφρικής.
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΜΜ Ναυπλίου ευχαριστούν τον ΣΕΜΜΑ για την τιμητική πρόσκληση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s