Αγαπητοί συνάδελφοι,

το «Ελευθώ» είναι το επιστημονικό περιοδικό των Μαιών και Μαιευτών της χώρας μας, το οποίο εκδίδεται από το 1957, με τη φροντίδα του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών της Αθήνας. Στα περισσότερα από 50 χρόνια ύπαρξης των Συλλόγων το περιοδικό, με μικρές διακοπές στην έκδοσή του, καταγράφει τα μαιευτικά δρώμενα και τις επιστημονικές εξελίξεις στη Μαιευτική και τις συναφείς επιστήμες, έχουν δε αρθρογραφήσει στις σελίδες του σημαντικές προσωπικότητες από τον επιστημονικό χώρο.
Προκειμένου να κυκλοφορεί και να φτάνει στα χέρια των συναδέλφων σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, εκτός του σημαντικού οικονομικού κόστους, απαιτείται έντονη και συχνά επίπονη δουλειά εκ μέρους της Διευθύντριας Σύνταξης, της Συντακτικής επιτροπής, του ΣΕΜΜ Αθήνας και της εκδότριας, προσπάθειες οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον ελεύθερο χρόνο μας, προσπαθούμε όμως καταβάλοντας υπερβάλλοντα ζήλο, προκειμένου να έχουμε ένα περιοδικό καθ’ όλα άξιο του επιπέδου που διαθέτουμε ως επαγγελματίες υγείας.
Αναγνωρίζουμε ότι ακόμα, παρά τις προσπάθειες, το «Ελευθώ» δεν έχει αποδελτιωθεί και δεν περιλαμβάνεται στους επίσημους καταλόγους των ελληνικών επιστημονικών περιοδικών, παρά το γεγονός ότι εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και αισιοδοξούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες. Η απουσία της αποδελτίωσης ωθεί έναν αριθμό συναδέλφων να αρθρογραφούν σε άλλα περιοδικά, συχνά παραμελώντας να αρθρογραφήσουν στο περιοδικό μας. Όμως προκειμένου το περιοδικό να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ύλης και να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποδελτίωσης, χρειάζεται να υπάρχει συνεχής ροή δημοσιεύσιμης ύλης.
Παρά τα όποια προβλήματα, πάντως, το περιοδικό κυκλοφορεί κανονικά, φιλοξενεί άρθρα υψηλής επιστημονικής ποιότητας και διατηρεί ένα μικρό χρονικό διάστημα αναμονής προς δημοσίευση – γεγονός σημαντικό για κάθε συγγραφέα που επιθυμεί για διάφορους λόγους να δει σύντομα δημοσιευμένη την εργασία του.
Σας καλώ, λοιπόν, να συνδράμετε στην προσπάθεια βελτίωσης του περιοδικού μέσα από την αρθρογραφία σας, ώστε να υπάρχει πληθώρα ύλης και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή του. Το περιοδικό ανήκει σε όλους μας. Η συντακτική επιτροπή είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s