Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με την υπαγωγή των Μαιών και Μαιευτών στη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του ΣΕΜΜ Ναυπλίου καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφο ότι:

 • ο ΣΕΜΜ Ναυπλίου, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους εφετειακούς συλλόγους της χώρας προέβη καταρχήν σε διαμαρτυρία στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, στέλνοντας επιστολές και λοιπά έγγραφα στους Υπουργούς, Υφυπουργούς και λοιπούς αρμόδιους φορείς
 • ενημερώσαμε όλα τα κόμματα της Βουλής για τους λόγους για τους οποίους ζητάμε την υπαγωγή μας στα ΒΑΕ, στέλνοντας παράλληλα το ΠΔ 351/89 προς ενημέρωσή τους σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας
 • σε πρόσφατη επικοινωνία του ΣΕΜΜ Αθήνας με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι Μαίες και Μαιευτές εντάσσονται στα ΒΑΕ και πιο συγκεκριμένα υπάγονται στην παράγραφο του Νόμου η οποία αναφέρει «τις αντίστοιχες ειδικότητες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία», όπως προκύπτει και από το κάτωθι έγγραφο του ΣΕΜΜΑΑρ. πρωτ.1 / 4-1-2012

  Προς

  Γραφείο Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

  Κ.Κουτρουμάνη

  Υπόψιν κ.Λεπενιώτη

  Θέμα: «Διευκρίνιση σχετικά με ένταξη μαιών-ευτών στα ΒΑΕ»

  Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

  Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις Βαριές και Ανθυγιεινές Εργασίες, υπάρχει σωρεία ερωτημάτων των μελών μας σχετικά με το αν οι μαίες και οι μαιευτές εντάσσονται τελικά στα ΒΑΕ, κι αυτό γιατί στο κείμενο δεν γίνεται ξεκάθαρη η ένταξη.

  Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Διευθυντή του Γραφείου σας κ. Λεπενιώτη, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι οι μαίες και οι μαιευτές ανήκουν και εντάσσονται στις «…..αντίστοιχες ειδικότητες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία….».

  Παρακαλούμε να μας δοθεί γραπτή διευκρίνιση της ένταξης του κλάδου μας στα ΒΑΕ προκειμένου να μην υπάρξει παρερμηνεία και για να ενημερωθούν τα μέλη μας.

   

  Μετά τιμής

  Για το ΔΣ

  Η Πρόεδρος

  Περμανθία Πανανή

 • Βρισκόμαστε σε αναμονή του σχετικού εγγράφου που ζητάμε όλοι διαμέσου του ΣΕΜΜΑ προκειμένου να υπάρχει γραπτή διαβεβαίωση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

 • Δεν ενημερώσαμε έως τώρα τα μέλη μας με σχετικά έγγραφα διότι περιμέναμε και περιμένουμε επίσημη γραπτή τοποθέτηση. Το γεγονός αυτό όμως (η μη επίσημη ενημέρωση προς το παρόν εκ μέρους μας προς τα μέλη μας) ΔΕΝ σημαίνει ότι ο ΣΕΜΜ Ναυπλίου κωλυσιέργησε και πολύ περισσότερο ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν έγιναν εκ μέρους μας οι απαραίτητες ενέργειες. Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή, σε άμεση συνεννόηση με τους λοιπούς συλλόγους, πήραμε από κοινού τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ζητήσαμε από όλους ομοψυχία και πρωτοβουλίες προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας. Πάγια θέση μας ωστόσο είναι να αποφεύγουμε τις μεγαλοστομίες και τις βεβιασμένες κινήσεις, για το λόγο ότι αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα του κλάδου και της Μαιευτικής γενικότερα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κάθε φορά που ο Σύλλογος ενημερώνει για κάποιο ζήτημα, η ενημέρωση πρέπει να είναι έγκυρη και οι πληροφορίες ασφαλείς και ο κανόνας αυτός τηρείται εκ μέρους του ΔΣ με συνέπεια.

 • Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, για το χρόνο και τόπο της οποίας θα σταλεί ενημέρωση και δημοσίευση στο Διαδίκτυο, όπου θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος.

Για το ΔΣ του ΣΕΜΜ Ναυπλίου

ο Πρόεδρος

Μιχάλης Μώρος

 •  

  :

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s