Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Μαιευτική – Γυναικολογία αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ειδικότητες της ιατρικής, ενώ η διεύρυνση των επιστημονικών γνώσεων έχει καταστήσει, εδώ και αρκετό καιρό απαραίτητη την αναγνώριση ευδιάκριτων υποειδικοτήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιστημονική εξειδίκευση όλο και περισσότερων συναδέλφων στη χώρα μας, καθώς και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της κλινικής εμπειρίας και την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας.
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο διεξάγεται μετά από πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη μας ετοιμάζεται να υποδεχτεί την κεντρική εκδήλωση της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας στον καινούργιο συνεδριακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το Μέγαρο Μουσικής βρίσκεται στην πλήρως αναπλασθείσα νέα παραλία και αποτελεί το επίκεντρο της σύγχρονης πολιτιστικής ζωής της πόλης. Η μακρά ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά την αρχαία Μακεδονική, τη Ρωμαϊκή και ιδιαίτερα τη Βυζαντινή περίοδο, αναδεικνύεται στα μουσεία της πόλης και στους αρχαιολογικούς της χώρους, προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα ενός «ταξιδιού» στον χρόνο.
Η Θεσσαλονίκη είναι παράλληλα γνωστή για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, του οποίου οι πολυάριθμοι φοιτητές αποτελούν πηγή ζωντάνιας και προόδου. Η Ιατρική Σχολή είναι από τις παλαιότερες σχολές του Πανεπιστημίου, ενώ ο τομέας της Μαι-ευτικής – Γυναικολογίας, με την ίδρυση της Α’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής σχεδόν ταυτόχρονα με την Ιατρική Σχολή, μετρά πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας, διδασκαλίας και έρευνας. Η συνεχής ανάπτυξη και διεύρυνση της ειδικότητάς μας, καθώς και οι αυξανόμενες νοσηλευτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες, οδήγησαν στην ίδρυση και λειτουργία τριών ακόμα Πανεπιστημιακών Κλινικών. Το επιστημονικό δυναμικό των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Α.Π.Θ. θα συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση του Συνεδρίου.
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο, ακολουθώντας την επιτυχή ιστορία των προηγούμενων διοργανώσεων, φιλοδοξεί να συνοψί-σει τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις σε όλα τα επιμέρους αντικείμενα της ειδικότητάς μας, προσφέροντας ενημέρωση και ερεθίσματα για περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας στην χώρα μας. Διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε επίκαιρα επιστημονικά ερωτήματα.
Εκ μέρους τηςΟργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας, στη φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης και να συμβάλετε στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Με εκτίμηση

Βασίλειος Ταρλατζής
Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας
και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής Α.Π.Θ
Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ
Πρόεδρος Συνεδρίου
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.mdcongress.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s