Το Κέντρο Υγείας Γκούρας Κορινθίας, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου και στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας – εμβόλια HPV»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2012 στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Γκούρας, ένα καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο που οι γυναίκες του χωριού έχουν διαμορφώσει σαν ένα παλιό, παραδοσιακό σπίτι της παλιάς εποχής.
Ομιλητές ήταν οι κ. Αθανάσιος Φιλάνδρας, Γενικός Ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γκούρας και ο κ. Μιχάλης Μώρος, Μαιευτής και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου. Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου μέσα από το τεστ Παπανικολάου, τόνισαν τη σπουδαιότητα του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου ιδίως για γυναίκες απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών, όπως το οροπέδιο του Φενεού όπου βρίσκεται η Γκούρα και παρότρυναν τις γυναίκες να υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο με τεστ Παπανικολάου. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στη σημασία των εμβολίων κατά του ιού HPV και ολοκλήρωσαν την ομιλία τους δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον προληπτικό έλεγχο σε κάθε ηλικία και για σωστή σεξουαλική συμπεριφορά.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη προσέλευση από τον τοπικό πληθυσμό και στο τέλος οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους στους ομιλητές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΣΕΜΜ Ναυπλίου πρόσφερε αναψυκτικά και κεράσματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s