Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στο εργατικό και υπαλληλικό κέντρο Άργους συμπόσιο υπογονιμότητας και υπογεννητικότητας που διοργάνωσε η Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Άργους και η Κλινική «Γένεσις» Αθηνών. Το συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και του Επιστημονικού Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι του επιστημονικού χώρου, της τοπικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, οι Διοικητές και εργαζόμενοι των νοσοκομείων και δομών υγείας της Αργολίδας αλλά και εκπρόσωποι από τα νοσοκομεία και τις μαιευτικές κλινικές της Πελοποννήσου.
Η έναρξη του συμποσίου έγινε από εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Ιακώβου, ακολούθησαν χαιρετισμοί των διοργανωτών, του ιατρικού συλλόγου και του συλλόγου Μαιών – Μαιευτών και συνεχίστηκε με τις ενδιαφέρουσες διαλέξεις του Ομότιμου Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ε. Κουμαντάκη, του διακεκριμμένου Μαιευτήρα κ. Πάντου και ομάδας συνεργατών του ενώ απαντήθηκαν και ερωτήσεις του κοινού. Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν υπογόνιμα ζευγάρια της ευρύτερης περιοχής έδειξαν στον κ. Πάντο τα παιδιά τους που αποκτήθηκαν χάρη στις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Η διοργάνωση έκλεισε με δεξίωση στον αύλιο χώρο του εργατικού κέντρου και με συνέντευξη  που παραχωρήθηκε στους εκπροσώπους του τύπου.
Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ιατρικό και μαιευτικό προσωπικό της Μ/Γ Κλινικής του Γ.Ν. Άργους για την άρτια διοργάνωση και εύχεται και άλλες κλινικές της Πελοποννήσου να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, προσφέροντας τόσο συνεχιζόμενη εκπαίδευση στη μαιευτική κοινότητα όσο και πληροφόρηση στο ευρύ κοινό γύρω από μαιευτικά και γυναικολογικά θέματα. Ο Σύλλογός μας θα συνδράμει ενεργά και θα υποστηρίξει παρόμοιες κινήσεις, όπως έχει ήδη κάνει και στο παρελθόν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s