ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 30/9/2017 στην πόλη του Άργους και στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Ναυπλίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της HPV λοίμωξης.

Η ημερίδα είχε συνδιοργανωθεί από το Σύλλογο Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και αντιμετώπισης του ιού των θηλωμάτων (HPV), τις Μαιευτικές Κλινικές των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου και τη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Αργολίδας κος Ανδριανός, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Παναγιωτοπούλου και οι Διοικητές των Νοσοκομείων Αργολίδας και Κορίνθου κες Φλώκου και Καλομοίρη.

Την ημερίδα παρακολούθησαν γιατροί, μαίες, επισκέπτες υγείας και άλλο κοινό, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στα εμβόλια HPV. Σηματοδοτήθηκε ο εμβολιασμός των κοριτσιών ηλικίας 9-18 ετών, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στην ημερίδα μίλησαν ο διακεκριμένος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κος Αγοραστός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης κα Μοσχάκη, η οποία ανέπτυξε το ρόλο της μαίας/μαιευτού ως προσώπου αναφοράς στην νέα εποχή πρόληψης της HPV λοίμωξης και των πιθανών συνεπειών της και σχολίασαν οι Διευθυντές των Μαιευτικών Κλινικών αντιστοίχως, κοι Χρονόπουλος, Μετρητίδης και Καμπάς.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Ναυπλίου ευχαριστούν τους προσκεκλημένους ομιλητές και τα μέλη μαίες και μαιευτές που προσήλθαν στην ημερίδα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s