Αγαπητοί συνάδελφοι,

εδώ και αρκετά χρόνια το διαδίκτυο έχει μπει στην καθημερινότητά μας και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, από τις μικρές έως τις μεγάλες ηλικίες, το χρησιμοποιούν για τις εκατοντάδες εφαρμογές του, από την ψυχαγωγία μέχρι την ενημέρωση. Η «εκρηκτική» του ανάπτυξη έχει καταστήσει τη χρήση του σχεδόν απαραίτητη για τον περισσότερο κόσμο αφού, εκτός των άλλων, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης. Κατανοώντας τις συνθήκες αυτές, οι Σύλλογοι της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αρχικά αλλά και ο δικός μας Σύλλογος αργότερα, δημιούργησαν ιστοσελίδες με σκοπό την ενημέρωση των μελών μας για ζητήματα που μας αφορούν. Η ανταπόκριση των μελών στη δική μας ιστοσελίδα, για την οποία διαθέτω στοιχεία, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς ήδη έχει ξεπεράσει τις 20.000 επισκέψεις. Ανάμεσα στους επισκέπτες του είναι Μαίες και Μαιευτές από όλη τη χώρα, απλός κόσμος που χρειάζεται πληροφόρηση και στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Κύπρο, οι εκεί συνάδελφοι με διαβεβαίωσαν ότι χάρη στην ιστοσελίδα μας, την οποία επισκέπτονται τακτικά, μπορούν και έχουν επικοινωνία μαζί μας και πρόσβαση στην πληροφόρηση που χρειάζονται.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η πρότασή μας στο Πανελλήνιο Συντονιστικό όργανο, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ήταν η χρήση του διαδικτύου να επεκταθεί και στους υπόλοιπους Συλλόγους. Έτσι, με μεγάλη ικανοποίηση είμαι σε θέση να σας πληροφορήσω ότι εδώ και λίγο καιρό σχεδιάζουμε τη νέα ιστοσελίδα όλων των εφετειακών συλλόγων της χώρας, η οποία θα «βγει στον αέρα» μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό τον καιρό με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται τα πληροφοριακά κείμενα που θα διαθέτει και σχεδιάζεται το layout της ώστε να είναι σύγχρονο και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Στην ιστοσελίδα αυτή θα υπάρχει πλήρης και εκτενής ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις Μαίες και τους Μαιευτές αλλά και το ευρύ κοινό, με εύχρηστη παρουσίαση ώστε να μη δυσκολεύονται εκείνοι οι χρήστες που ακόμα δεν είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τη χρήση του διαδικτύου. Θα δημοσιεύονται ανακοινωσεις των συλλόγων, σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, επαγγελματικά θέματα και πλήθος άλλων πληροφοριών ώστε κανείς συνάδελφος σε ολόκληρη τη χώρα να μην παραμένει ανενημέρωτος. Παράλληλα, εξίσου σημαντική θα είναι και η παροχή έγκυρων και υπεύθυνων πληροφοριών στο ευρύ κοινό.
Ευελπιστούμε ότι θα «αγκαλιάσετε» τη νέα, κοινή ιστοσελίδα των συλλόγων με τον ίδιο ενθουσιασμό που δείξατε στο δικό μας ιστολόγιο, το οποίο δεν θα αναστείλει τη λειτουργία του αλλά θα συμπορεύεται με το νέο site.

Σχολιάστε